Rosii umplute cu ton

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 4-6 rosii tari,
  • sare,
  • piper negru,
  • 2 catei de usturoi curatati de coaja,
  • 125 g maioneza,
  • 1 cutie cu ton,
  • 1 tulpina de telina,
  • 4-6 frunze de salata verde,
  • patrunjel,
  • 2 oua fierte (tari) taiate in 4,
  • 50 g masline negre fara samburi,
  • castraveciori murati pentru garnisit.

Mod de preparare

Se taie capacelele rosiilor, care apoi se scobesc cu o lingurita.

Se preseaza usturoiul curatat, se amesteca cu maioneza si se gusta de sare si piper.

Se scurge bine tonul si se rupe bucatele. Jumatate din ele se amesteca cu maioneza (eventual cu mixerul), pana ce se obtine un piure. Se incorporeaza telina tocata marunt si se gusta din nou de sare si piper.

Se sterg rosiile pe dinauntru si se umplu cu piureul de ton. Pe fiecare farfurie se pun mai intai cateva frunze de salata, iar peste ele cate o rosie umpluta, care se garniseste deasupra cu putina maioneza si patrunjel verde, iar de jur imprejur cu oua, masline si castraveciori murati, taiati rondele subtiri.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise