Ruladă cu gem de caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • - 6 ouă,
  • - 6 linguri de zahăr,
  • - 1 plic zahăr vanilat,
  • - 1 lingură de ulei,
  • - 6 linguri de făină.

Mod de preparare

Cum procedăm:

Frecăm gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm uleiul, vanilia, apoi adăugăm făina.

Batem albuşurile şi amestecăm gălbenuşurile cu albuşurile bine bătute apoi turnăm totul într-o tavă mare în care am pus hârtie de copt. Coacem 10 minute la foc potrivit.

Scoatem din tavă blatul, îl punem pe un prosop umed şi rulăm. Lăsăm la răcit apoi umplem cu gem de caise. Deasupra am glazurat cu ciocolată amăruie topită la microunde.

Foarte simplu şi foarte bun.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise