rulada cu ceai

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 pahar de ceai concentrat
  • 2 linguri de otet
  • 3 pahare de faina
  • bicarbonat, zahar vanilat
  • 250 g gem
  • 50 g nuci

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron , se face o scobitura la mijloc si se pune uleiul, zaharul , ceaiul, otetul, bicarbonatul si zaharul vanilat.Se bat bine pana cand se obtine un aluat moale si se lasa in repaus 10 minute. Se imparte apoi aluatul in patru bucati egale, se intinde fiecare bucata de grosimea unei foi de taitei, se unge cu gem, se presara cateva nuci si se ruleaza.Se aseaza rulourile intr-o tava unsa cu unt si se coc la foc potrivit cca 35 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise