Rulada cu ciocolata si capsuni

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri sirop de menta
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 150 gr ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 4-5 linguri sirop de menta
  • capsuni
  • zahar pudra

Mod de preparare

Blatul:

Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia.

La final incorporati faina cernuta si praful de copt.

Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le adaugati in compozitia de galbenusuri si amestecati usor cu o paleta.

Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati compozitia si o nivelati.

Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12-14 minute.

Scoateti blatul din cuptor cand este gata.

Il desprindeti de hartia de copt cat este fierbinte, il rulati si il puneti in hartie de copt, pentru a nu se desface.

Il lasati sa se raceasca.

Crema:

Intr-un vas mic de inox, puneti ciocolata rupta bucatele si 100 ml frisca lichida.

Transferati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.

Dati crema la rece 2-3 ore.

Dupa acest timp, o scoateti de la frigider, o mixati.

Restul de frisca lichida, rece, o mixati pana devina spuma.

Incorporati frisca si siropul de menta, in crema de ciocolata mixata, cu ajutorul unei palete.

Spalati capsunile, indepartati coditele si taiati-le bucati mai mari.

Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati.

Asezati bucati de capsuni din loc in loc, apoi incepeti si rulati cat mai strans.

Inveliti rulada in folie alimentara si o dati la rece 2-3 ore.

Se portioneaza, se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise