Rulada cu crema de lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foaia de rulada:
  • 4 oua
  • 3 linguri de apa calduta
  • 125 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 50 gr amidon
  • 1 plic de vanilie
  • 1 lingura suc de lamaie alimentar
  • coaja rasa de pe 1 lamaie
  • crema:
  • 500 gr frisca lichida
  • 6 foi de gelatina
  • sucul din 3 lamai
  • razatura de pe 1 lamaie
  • 125 gr zahar
  • 1 lingura suc de lamaie alimentar

Mod de preparare

pentru foaie:

-ouale le saparam, batem albusurile cu putin din zaharul foii adaugam galbenusurile,apa,zaharul,sucul de lamaie si razatura de lamaie, ultimul aagaugam amidonul si faina.

-se intinde pe o foaie de copt o foaie dreptunghiulara compozitia rezultata cu ajutorul unui cutit,se coace 10 minute la 160 grade,cuptor preancalzit,bineanteles.

-se pregateste un servet de bucatarie de dimensiunile foii de rulada ,prasarand zahar tos si zahar pudra pe suprafata servetului ca sa asezam foaia pe el imediat ce scoatem din cuptor, rulam servetul cu foaia impreuna cat e inca cald pana se obtine un cilindru

- lasim sa se raceasca 15 minute

crema:

-batem frisca si dam pe frigider

- punem foile de gelatina in apa pana se inmoaie

- strecuram gelatinele de apa si le punem intr-o craticioara pe un foc mic sa se topeasca,cum s-a topit le tragem de pe foc sa nu le ardem si adaugam sucul de lamaie,razatura,zaharul,2 linguri din frisca ce am pus la frigider,amestecam si se toarna toata compozitia pe frisca si se amesteca.

- se tine 10 minute la frigider si se deschide foaia ce avem rulata in servet se pune crema pe toata suprafata foii si se ruleaza din nou in forma de cilindru.

-se presara cu zahar pudra suprafata si se mentine la frigider pana se consuma de membrii familiei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise