Rulada cu mere moldoveneasca

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 300 kg faina 0
  • 100 kg unt 0
  • 150 kg zahar 0
  • 600 kg mere 0
  • 003 kg scortisoara 0
  • 500 kg oua (un ou) 0
  • 100 l lapte 0
  • 015 kg sare 0
  • 060 kg stafide

Mod de preparare

Din faina, unt (30 gr.) si lapte, se face un aluat la care se adauga sarea de cuviinta.

Se framinta bine, se bate cu sucitorul si se lasa 15 minute acoperit cu un vas cald.

Se prepara in continuare o foaie de aluat, se intinde cu mina spre a se subtia, si se astern pe foaie merele curatate de coaja si simburi, taiate feliute, amestecate impreuna cu stafide si zahar. Se ruleaza, se unge cu unt si se pune in tava tapetata cu unt.

Se da la cuptor 30 de minute si se serveste calda cu zahar pudra si scortisoara pisata deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise