RULADA CU NUCI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 5 linguri de faina
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru crema avem nevoie de :
  • - 250 grame de nuca
  • - zahar pudra
  • - 2 galbenusuri
  • - 2-3 linguri de lapte
  • - 150 grame unt sau margarina
  • - o fiola sau doua de esenta de rom

Mod de preparare

1.Amestecam galbenusurile cu zahar, presaram coaja de lamaie, adaugam treptat faina pentru a nu face cocoloase si la final albusurile batute spuma, amestecand incet cu o lingura de lemn.

2. Punem hartie de copt in tava si apoi adaugam compozitia, pe care o introducem la cuptor.

3.Pe un servet umed rasturnam compozitia.

4.Cand blatul s-a racit adaugam crema.

5.In crema adaugam intai galbenusurile batute bine si apoi laptele.Pentru ca aceasta sa se ingroase mai bine sub vas adaugam o oala cu apa fierbinte.

6.Dupa ce crema e gata se intinde pe blat, iar apoi blatul se va rasuci foarte strans impreuna cu servetul, care ulterior va fi desfacut.

7.Pe deasupra presaram zahar vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise