RULADA CU NUCI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 5 linguri de faina
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru crema avem nevoie de :
  • - 250 grame de nuca
  • - zahar pudra
  • - 2 galbenusuri
  • - 2-3 linguri de lapte
  • - 150 grame unt sau margarina
  • - o fiola sau doua de esenta de rom

Mod de preparare

1.Amestecam galbenusurile cu zahar, presaram coaja de lamaie, adaugam treptat faina pentru a nu face cocoloase si la final albusurile batute spuma, amestecand incet cu o lingura de lemn.

2. Punem hartie de copt in tava si apoi adaugam compozitia, pe care o introducem la cuptor.

3.Pe un servet umed rasturnam compozitia.

4.Cand blatul s-a racit adaugam crema.

5.In crema adaugam intai galbenusurile batute bine si apoi laptele.Pentru ca aceasta sa se ingroase mai bine sub vas adaugam o oala cu apa fierbinte.

6.Dupa ce crema e gata se intinde pe blat, iar apoi blatul se va rasuci foarte strans impreuna cu servetul, care ulterior va fi desfacut.

7.Pe deasupra presaram zahar vanilat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise