Rulada cu nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 gr smantana
  • 100 g unt
  • 200 gr nuci macinate
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 3 linguri miere
  • scortisoara si sare - dupa gust

Mod de preparare

Se freaca untul pana devine spuma, se adauga smantana, faina, sarea si se framanta un aluat. Aluatul se pune la frigider 15 minute.

Pentru unplutura, se amesteca nucile cu zaharul si scortisoara.

Pe o suprafata presurata cu faina se intinde aluatul, grosime de 5 mm, se intinde uniform umplutura si se ruleaza tot formandu-se rulada. Capatul acesteia se lipeste (se prinde cu degetele) bine.

Se coace la 225 grade C, timp de 20 minute, apoi se unge cu galbesnus si se mai tine la cuptor 10 minute.

Rulada se poate pastra cateva zile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise