Rulada cu nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 gr smantana
  • 100 g unt
  • 200 gr nuci macinate
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 3 linguri miere
  • scortisoara si sare - dupa gust

Mod de preparare

Se freaca untul pana devine spuma, se adauga smantana, faina, sarea si se framanta un aluat. Aluatul se pune la frigider 15 minute.

Pentru unplutura, se amesteca nucile cu zaharul si scortisoara.

Pe o suprafata presurata cu faina se intinde aluatul, grosime de 5 mm, se intinde uniform umplutura si se ruleaza tot formandu-se rulada. Capatul acesteia se lipeste (se prinde cu degetele) bine.

Se coace la 225 grade C, timp de 20 minute, apoi se unge cu galbesnus si se mai tine la cuptor 10 minute.

Rulada se poate pastra cateva zile.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise