rulada cu spanac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat
  • 150ml ulei
  • 100 g faina
  • 500ml lapte
  • 4 oua (albusurile batute spuma)
  • 1/2 ingurita sare
  • piper
  • umplutura
  • 500g spanac maruntit congelat
  • 400g telemea rasa de oaie
  • 2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau vreo 8 linguri de marar uscat si maruntit
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.

pentru aluat se incing 150 ml ulei se adauga faina,amestecand continuu,ca pentru sosul bechamel dupa care se stinge cu laptele cald,pus in mai multe transe,amestecand continuu pana se omogenizeaza.

dupa ce s-a racit amestecul de mai sus ,se adauga cele 4 galbenusuri ,sare,piper si la sfarsit albusurile batute spuma.

se pune in tava hartie de copt si se intinde aluatul.

se baga in cuptorul preincalzit,si se coace 30 de minute,din care 10 la foc mare ,apoi la foc mediu spre mic,depinde de cuptorul fiecaruia.nu se deschide usa cuptorului 20 de minute.

dupa ce s-a copt.asa cald, sa scoate aluatul cu hartie cu tot,se unge cu umplutura si se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care s-a copt.

mai e varianta de acoperire a tavii cu servetul umed si rasturnarea ei si umpluta pe partea inversa.dar eu fac cum v-am spus.

rulada ,o data umpluta tebuie sa stea acoperita ca sa nu se usuce,in caz ca nu o devorati toata la masa.

se poate reincalzi in cuptorul cu microunde.

umplutura poate sa fie si cascaval ras,sau ciuperci sau ce va trece prin cap,totul este sa umpleti cat foaia este inca calda.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise