Rulada de buturel de porc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 buturele de porc marisoare(peste un kg. fiecare)
  • un pachet de boia de ardei(iute sau dulce)
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • cimbru
  • dafin
  • 300 gr. pulpa de porc sau de vitel.

Mod de preparare

Se spala bine suprafata exterioara, eventual se rade cu cutitul sau se pirleste la aragaz unde este cazul fiecare buturel, se dezoseaza incercind sa se scoata carnea de pe os dintr-o singura bucata. Se sareza si se pipereaza toata suprafata interioara. Se adauga un strat subtire de carne slaba pulpa de porc sau o felie subtire de cotlet pe toata suprafata interioara a buturelului. Se sareaza si se piperata carnea adaugata. Se ruleaza (putin in diagonala, in asa fel incit grosimea sa fie uniforma), si se leaga cu sfoara. Buturelele se aseaza intr-o cratita, se completeaza cu apa sa le cuprinda. In apa se pun condimente dupa gust ( foi de dafin, cimbru, usturoi) si 1/2 lingurita de sare. Se fierbe inabusit circa o ora. Se incearca buturelul cu o furculita sa intre cu usurinta in carne, se scot buturelele se lasa la scurs pina se racesc, se dau la fum 30 minute. Daca nu se afuma, se pudreaza bine buturelul cu boia de ardei iute sau dulce.

Se tine la rece. Cind se consuma, se taie felii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise