Rulada de cartofi cu legume

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 350 g morcovi
  • 2 linguri unt
  • ½ pahar lapte
  • 2 oua
  • sare
  • un virf de cutit zahar
  • 2 linguri faina
  • sos de smintina (facultativ)

Mod de preparare

Se fierb cartofii curatati in apa sarata. Se strecoara si se strivesc ca pentru pireu. Se amesteca cu laptele, o lingurita de unt, faina, sarea si cu un ou. Morcovii curatati, spalati si taiati ca taieteii si inabusa intr-o cratita cu restul de unt, zaharul si sarea , adaugind din cind in cind cite o lingura de apa, pina se moaie bine. Pe un servet perfect curat, muiat in apa si bine stors, se intinde un strat uniform din pireul de cartofi, iar deasupra lui morcovii. Se ruleaza cu ajutorul servetului si se unesc capetele ruladei obtinute. Se asaza pe o tava unsa cu unt, se unge cu un ou batut si se da la cuptor pina se rumeneste. Cind se serveste, se taie felii groase de doua degete.

Se serveste simpla sau cu sos de smintina

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise