Rulada de mere cu aluat foietaj

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 foi aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • un pahar cu zahar brun(cantitatea de zahar depinde si de cat de dulci sunt merele)
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1galbenus
  • mac
  • Pentru decor
  • zahar pudra

Mod de preparare

Lasam aluatul la dezghetat.Curatam merele de coaja,,indepartam cotoarele ,le taiem pe jumatate si apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari.Intr-o cratita mai inalta punem merele la calit impreuna cu zaharul.La final adaugam scortisoara ,zaharul vanilat si esenta de vanilie.Amestecam bine.

Desfacem foaia de aluat pe masa infainata si cu ajutorul sucitorului o intindem putin .La unul din capetele foii punem cateva linguri generoase de mere

dupa care rulam

iar punem mere

si iar rulam ....am facut asta de trei ori.

Din cantitatea de mere pe care am avut-o mi-au iesit 2 rulade sanatoase.....hihihi.

Crestam ruladele usor din loc in loc(cat o felie), ungem cu galbenus ,presaram cu mac si apoi le asezam pe fiecare in parte in cate o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Dam la foc iar cand este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii) scoatem,

lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar si apoi feliem.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise