Rulada de piure de spanac

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 ½ kg spanac
  • 1 lingura rasa faina
  • 50g unt
  • 150g lapte
  • 150g sunca
  • 250g cascaval
  • ½ pahar smintina
  • 50gr. faina
  • sare

Mod de preparare

Din spanac se face un pireu. Se freaca galbenusurile cu sarea, se adauga pireul de spanac si faina, apoi albusurile batute spuma, amestecind usor. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc iute, avind grija sa nu se intareasca. Se rastoarna si se intinde pe un servet umed. Se unge gros cam de ½ cm cu un sos preparat din 50 gr. faina, 50 gr. unt, 150 gr. lapte. In acest sos bine fiert si ingrosat ca pentru budinca se adauga 1 galbenus, 150 gr. sunca taiata in bucatele in forma de cuburi, 250 gr. cascaval taiat tot in cuburi, putina smintina. Se ruleaza, se asaza in tava. Deasupra se toarna smintina frecata cu o lingurita de faina. Se serveste fierbinte dupa ce a stat la cuptor 20 de minute. Se presara cu cascaval ras si sunca taiata. Acest preparat se poate simplifica, reducindu-se unele dintre alimente, sau se mai pot adauga citeva ciuperci calite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise