rulada de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pulpe si piept de pui cu piele.( cantitatea se poate obtine de la 3-4 pui griller)
  • 50 gr.boia de ardei dulce,sau 30 gr.boia dulce si 20 gr.boia iute.
  • 10.gr.piper fin macinat.
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 1 sticla PET de 2 litri spalata si curatata bine de eticheta si de clei

Mod de preparare

Acest preparat este recomandat in special pentru copii,dar si persoanelor care nu mai doresc sa consume produse industrializate ce contin aditivi si conservanti.

Carnea se dezoseaza.Putem folosi pulpe sa piept de pui cumparate separat.

separat.Totodata putem obtine o rulada fara prea multe grasimi daca la prepararea acesteia nu folosim pielea.Va fi insa mai putin gustoasa.Bucatile de carne se folosesc asa cum rezulta,dupa ce am inlaturat oasele.Usturoil se piseaza,se aduga apoi boiaua si piperul.Se amesteca foarte bine.Daca este prea gros se mai adauga 1-2 linguri de apa.Cu aceste amestec su ung bucatile de carne.recipientul PET se taie in zona imediata din care incepe sa se ingusteze.Se introduc bucatile de carne,avand grija sa le presam foarte bine.Restul de recipient se franjureaza in 4-5 locuri pentru a se putea plia peste carne si apoi se leaga bine cu ajutorul unei sfori.Se introduce apoi intr-un vas cu apa,cat sa il cuprinda.se lasa sa fiarba la foc domol aproximativ 1 ora din momentul in care a dat primul clocot.Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert.Se scoate,se lasa sa se scurga.Se taie cu grija recipientul de plastic.Aceasta rulada se poate servi ca atare,sau poate fi introdusa cateva minute in cuptorul incins dupa ce a fost unsa cu putin ulei pentru a se carameliza la suprafata.Poate fi tinuta in frigider aproximativ o saptamana.Daca s-a uscat prea mult,se puna in putin apa,sau la cuptor pentru cateva minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise