Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)
  • - pentru rulada: 4 bucati piept de pui dezosat, 1 lingura miere, 10-12 prune uscate fara samburi, piper negru, chili (boia iute), sare, ulei
  • - pentru sos: 1 lingura boabe piper verde (sau rosu sau negru), 100 ml smantana dulce, 100 ml vin alb sec, 50 g unt
  • - pentru garnitura: 1 varza creata mica, putin unt, jumatate lingurita curry, sare, piper negru proaspat macinat, putin vin alb dulce, 1 conserva (200 g) champignoane, ulei
  • - pentru cornuletele de cartofi: 800 g cartofi albi, 100 g faina alba, 2 oua, 1 galbenus, sare, piper alb macinat, nucsoara

Mod de preparare

- cornuletele crocante: curatam cartofii si fierbem in apa cu sare. Fierbinti ii pasam si facem un piure adaugand faina, ouale intregi si mirodeniile. Dupa racire modelam rulade pe un pat de faina, formam covrigei si asezam pe o tava unsa cu ulei. Lasam la rece aproximativ 30 de minute, ungem cu galbenusul batut spuma si coacem la foc puternic pana devin aurii-crocante.

- garnitura: indepartam foile exterioare (amarui) ale verzei, eliminam cotorul si taiem mici cubulete. Le calim in unt, la foc moderat, adaugand din start mirodeniile. Dupa circa 5 minute turnam vinul dulce si acoperim cu un capac, lasand sa se intrepatrunda gusturile aproximativ 10 minute. Intre timp prajim scurt ciupercile in ulei, adaugand sarea doar la sfarsit.

- rulada de pui: spalam si stergem pieptul de pui, crestam la jumatate formand un buzunar, ungem cu miere, condimentam cu sare, piper si chili si umplem cu 2-3 prune uscate. Putem inchide deschizatura cu scobitori sau legand rulada cu ata de bucatarie. Prajim in ulei la foc mediu, pe ambele parti, circa 5-8 minute, dupa care invelim in folie de aluminiu (fiecare bucata separat).

- sosul picant: dizolvam vinul in uleiul folosit la prajirea ciupercilor si pieptului de pui, incorporam boabele de piper, smantana dulce si putina sare (daca este cazul). Dam un clocot la foc domol, amestecand continuu. La final adaugam untul si omogenizam pana se obtine un sos consistent.

Sugestie de servire: indepartati scobitorile sau ata de bucatarie de pe rulade, injumatatiti pieptul taind pe diagonala si asezati median pe farfurie. Dealungul carnii puneti varza creata calita, ciupercile si cornuletele de cartofi, fara sa se atinga unele cu altele. Nu serviti sosul picant acoperind umplutura apetisant-cromatica a ruladelor sau garniturii, ci intr-un colt periferic al farfuriei.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise