Rulada de pui cu spanac

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 300 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 1 morcov
  • 4 felii muschi file
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita vin
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spanacul il spalam sub jetul de apa.

Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu un praf de sare.

Cand clocoteste adaugam spanacul si il lasam sa fiarba 2-3 minute.

Il scotem cu o paleta si il punem intr-o sita la scurs sa se racoresca.

Curatam ceapa si o tocam.

Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa, rosia si le sotam 1 -2 minute.

Tocam spanacul si il adaugam in tigaie.

Condimentam cu putina sare si piper, adaugam o canita apa si lasam sa scada la foc potrivit.

Cand este gata o luam de pe foc, o lasam sa se racoreasca putin.

Morcovul il curatam, il taiem in doua pe lung si il fierbem intr-o cratita cu apa cam pe jumatate, apoi il scoatem pe o farfurioara.

Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.

Cu un cutit mai micut incercam sa il subtiem, tot desfacem fasiute pana pieptul este suficient de subtire si intreg, deci aveti grija sa nu il taiati de tot.

Il batem putin cu ciocanul de snitele, apoi il condimentam cu sare, piper, boia de ardei si mararul uscat.

Asezam feliile de muschiulet apoi punem spanacul uniform, mai putin pe capete ca sa il putem rula.

Morcovul il taiem fasiute si il punem deasupra.

Rulam usor iar capetele le prindem bine cu scobitori.

Ungem un vas yena cu unt si asezam ruloul.

Punem o cana de apa, vinul apoi patrunjel verde tocat marunt.

Condimentam iar cu putina sare si piper, acoperim vasul si il dam la cuptor.

Aprindem focul si lasam vasul cam 45 de minute la foc potrivit.

Descoperim vasul si mai lasam rulada cam 10 minute sa prinda o usoara crusta.

Cand este gata, scoatem la racorit apoi feliem si servim.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise