Rulada din carne de porc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne porc
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 castraveti murati
  • sare,piper,sau condimente pentru carne porc
  • 2 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • cascaval (optional)
  • patrunjel tocat marunt
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 pahar vin rosu (eu am avut vin de casa)

Mod de preparare

Carnea se spala si se feliaza in functie de cate persoane sunt la masa, se bate ca si pentru snitele si se condimenteaza.

Morcovii se curata si se taie felii subtiri.

La fel procedam si cu castravetii.

Pe fiecare felie de carne punem cate o felie de morcov si cate una de castravete (optional si cate o felie de cascaval), rulam si prindem carnea cu scobitori sa nu se desfaca sau cu ata mai groasa.

Punem carnea intr-o tava in care am pus ulei si 2 cani apa si introducem tava la cuptor. Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.

Cand carnea aproape s-a facut si sosul a scazut nu foarte mult, scoatem tava din cuptor si adaugam pasta de tomate, cateii de usturoi taiati marunt si paharul de vin rosu dupa care introducem tava la cuptor pana cand carnea este gata. La sfarsit presaram patrunjelul.

Se poate servi cu garnitura de cartofi naturi sau piure si de ce nu cu paste in functie de preferintele fiecaruia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise