RULADA DIN CARNE DE VITA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 legatura ceapa verde,
  • 4 castraveti murati ,
  • 4 bucati de carne de vita,
  • sare,
  • piper,
  • 3-4 lingurite mustar,
  • 8 felii subtiri de bacon,
  • cimbrisor,
  • 1 morcov,
  • 1 patrunjel( radacina),
  • 1 bucata telina( radacina),
  • 8 felii de cascaval,
  • ulei,
  • 400 ml. vin rosu sec.
  • 400 ml. supa de vita(poate fi si din cubulet)
  • 1 ramurica rozmarin.
  • 2 foi de dafin.
  • 100 g, smantana grasa;

Mod de preparare

1. Ceapa verde se curata si se taie in bucati lungi de 4-5 cm.

2. Castravetii murati se taie julien.

3. Carnea se intinde, se sareaza, pipereaza si se unge cu mustar pe-o parte. Se pun cate doua felii de bacon peste mustar, apoi cate 2 felii de cascaval, se presara cu o parte din cimbrisor, apoi se pun perpendicular bucatile de ceapa verde si castravete murat. Se ruleaza cu atentie si se fixeaza cu scobitori.

4. Se preincalzeste cuptorul la 200°C.

5. Legumele de supa se taie cubulete. Se incinge uleiul si se prajesc in ea ruladele pe toate partile. Se scot ruladele, se pun legumele de supa la prajit. Cand acestea sunt prajite, se pun ruladele inapoi si se stinge totul cu vinul si supa. Se adauga rozmarinul, dafinul si restul de cimbrisor. Se reduce focul, se acopera tigaia cu capac si se lasa cam 70\' la fiert.

6. Cand sunt gata, se scot ruladele din sos si se pastreaza la cald; sosul se da prin blender si se mai pune pe foc pana da un clocot. Se potriveste sosul de sare si piper, se adauga smantana. Ruladele se pun iarasi in sos, sa lasa sa clocoteasca si se servesc cu diferite garnituri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise