Rulada economica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 4 linguri de zahar tos
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de zahar vanilat
  • gem sau dupa preferinta crema
  • zahar pudra
  • unt, margarina sau untura pt uns tava

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat cca 30 minute, se adauga faina si la sfarsit albusul batut spuma, amestecand usor, astfel incat aluatul sa nu scada.

Se unge o tava mai mare, cu unt, margarina sau untura, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia intr-un strat subtire si se coace la un foc potrivit cca 20-25 minute.

Cand este gata se rastoarna cu atentie pe un servet (sau hartie) pudrat cu zahar, se unge cu gem, se ruleaza cu ajutorul servetului,si se aseaza pe un platou. Pofta buna

-cantitatea de compozitie care se pune in tava nu trebuie sa depaseasca grosimea unui deget (cca 1-1,5 cm)

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise