Rulada economica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 4 linguri de zahar tos
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de zahar vanilat
  • gem sau dupa preferinta crema
  • zahar pudra
  • unt, margarina sau untura pt uns tava

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat cca 30 minute, se adauga faina si la sfarsit albusul batut spuma, amestecand usor, astfel incat aluatul sa nu scada.

Se unge o tava mai mare, cu unt, margarina sau untura, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia intr-un strat subtire si se coace la un foc potrivit cca 20-25 minute.

Cand este gata se rastoarna cu atentie pe un servet (sau hartie) pudrat cu zahar, se unge cu gem, se ruleaza cu ajutorul servetului,si se aseaza pe un platou. Pofta buna

-cantitatea de compozitie care se pune in tava nu trebuie sa depaseasca grosimea unui deget (cca 1-1,5 cm)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise