Rulada rapida

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • zahar vanilinat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Ouale se separa de galbenus, punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si le batem spuma. Peste albusuri adaugam hazarul treptat amestecand continu pana la topire completa a zaharului, separat omegenizam galbenusurile cu uleiul.

In abusurile batute bine se adauga galbenusurile, zaharul vanilinat si faina in ploaie, avand grija sa nu se lase compozitia (cu ajutorul unei spatule de lemn incorporam faina, amestecand de jos in sus)

Intre timp cuptorul trebuie incins. Ungem tava cu ulei o tapem cu faina sau folosim direct hartie pentru compt, punem compozitia in tava si se lasa la cuptor maxim 25 minute la foc potrivit.

Dupa coacere se scoate pe un prosop umed, se vor taia marginile, apoi se va umple cu gem sau dulceata sau crema de ciocolata sau dupa gustul si imaginatia fiecaruia cu ce doreste.

Daca vrem ca rulda sa fie mai atragatoare putem topi putina ciocolata si sa o turnm peste rulada la final.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise