Rulada Veselie in culori

Spanacul decongelat si scurs bine, se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 500 g spanac congelat
  • 1 legatura de ceapa verde(eu am pus o ceapa rosie, de apa
  • 4 oua
  • un praf de piper
  • un praf de amestec de condimente(cimbrisor, maghiran, busuioc, coriandru, foi de dafin)
  • marar
  • patrunjel verde
  • 3 linguri varfuite cu faina
  • Umplutura:
  • 12 bucati branza feliata topita
  • 8 felii muschiulet sau alt mezel,dupa preferinta
  • 250 g branza topita afumata Camembert
  • 3-4 morcovi tineri, fierti in apa cu sare

Mod de preparare

Spanacul decongelat si scurs bine, se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt, cu cele 4 galbenusuri, cu condimentele si se amesteca bine, pana se omogenizeaza perfect; apoi, incorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in ploaie.

Se toarna aluatul obtinut, intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, apoi se da la copt, cca. 25 minute, la foc potrivit.

Blatul copt se desprinde de pe hartie, usor, cat este cald, apoi se intoarce, tot pe hartie, cu josul in sus si se ,,tapeteaza" cu feliile de branza topita, apoi cu feliile de muschiulet si deasupra, cu branza Camembert (eu am intins-o cu un sucitor, intre doua folii de plastic si abia apoi am pus-o deasupra muschiuletului).

Punem si morcovul asezat pe lungul ruladei, apoi, ajutandu-ne de hartia de copt, rulam strans, lasand rulada infasurata in hartie, o dam cam o ora la frigider, sa se intareasca si apoi se poate taia in felii potrivite!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise