Ruleta "Solnuşca"

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 ouă proaspete
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina pline
  • 1 lingura de bicarbonat de amoniu sau praf de copt pentru biscvit
  • Aceasta reteta o folosesc foarte des cind imi apar oaspeti nepoftiti, din senin

Mod de preparare

1. Bati albusul si concomitent adaugi zaharul pina s-a umflat de-a binelea, ca pentru beze.

2. Aparte bati galbenusurile

3 Impreunezi albusurile si galbenusurile si mesteci, nu bati, dupa care pui faina si amoniacul. Imparti in 2 portii egale, si le coci separat in rola in forma de patrat sau dreptunghi, nicidecum rotunde sau alte.

4 . Cind ei coca din rola o ungi repede cu magiun sau cu halva (batuta bine cu smintina sau cu frisca)si o rotesti, pina e ferbinte, altfel nu-ti iese rulada

5. Poti sa o ornamentezi cu ce doresti, sau cu ciocolata rasa, sau cu crema de ciocolata, sau cu jele

Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise