Rulou din piept de curcan la gratar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450-500 g piept de curcan
  • 6 feliute subtiri de cascaval (branza topita)
  • 1/2 gogosar acru (1 castravete acru)
  • 5-6 catei de usturoi (usturoi granulat)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, cimbru, boia (concentrat de pui/ciuperci/legume) sau orice alt mix de condimente preferati

Mod de preparare

Taiati pieptul de curcan in asa fel incat sa obtineti o bucata dreptunghiulara de aproximativ 20 x 15 cm (o puteti obtine din mai multe bucati). Bateti carnea foarte putin pe un fund de lemm udat cu apa. Condimentati carnea si asezati-o in mijlocul unui patrat de folie de aluminiu uns cu o lingura de ulei de masline.

Ungeti carnea cu uleiul de masline ramas, asezati deasupra feliile de cascaval, iar intr-o parte formati o bagheta de fasii de gogosar si/sau castravete acru. Incepeti sa rulati din partea cu gogosarul, lasand folia afara, apoi impachetati bine ruloul in folie. Impachetati-l intr-o alta folie si asezati-l pe un gratar cu capac.

Lasati ruloul pe gratar, la foc mediu, 20 minute. La jumatatea timpului, intoarceti-l pe cealalta parte.

Luati apoi ruloul de pe gratar, asezati-l pe un platou si indepartati cu grija folia.

Dupa ce s-a racorit putin taiati-l felii de 12-15 mm grosime, decorati cu gogosari, usturoi, castraveti, peperoni, foi de dafin si patrunjel verde.

Se serveste cu diferite sosuri (de usturoi, de rosii, de stafide brune sau aurii), langa diferite garnituri (orez, legume, cartofi) si salate (salata verde, de varza rosie sau murata, de sfecla, etc.), muraturi, mujdei, etc. dupa preferinta.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise