Rulouri de Pui cu ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-4 piepti de pui
  • 1 kg de ciuperci sau 4-5 cutii de ciuperci
  • 150 ml vin alb
  • 1 salata verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei portocaliu
  • ½ de castavete lung
  • 1 ardei verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 sfecla mica
  • 150 gr-200 gr de sunca feliata foarte subtire
  • ½ fir de praz
  • 300-400 gr de smantana
  • ulei, sare, piper, o crenguta de rozmarin

Mod de preparare

Pieptul de pui se bate un pic pentru a se-ntinde fara a se rupe, se pune o felie de salata si o felie de sunca. Ceapa verde, praful, ardeiul se taie subtire si se pune la calit cand sau inmuiat(calit) se scot si se pun pe servetele absorbante pentru a trage surplusul de grasime. Sfecla se taie in felii foarte subtiri in jumatati si se vor aseza peste sunca, pe sfecla se va aseza legumele calite. Dupa ce s-a indepartat surplusul de grasime se iau legumele calite si se pun peste sfecla, dupa care se sareaza, pipereaza si se pun la prajit la foc potrivit. Se-ntorc pe toate partile si se lasa sa se patrunda, dupa care se adauga vinul alb continuandu-se fierberea(inabusirea) in vinul respectiv.

Ciupercile se taie in cubulete si se pune intr-o tigaie in care s-a pus unt se adauga ciupercile cand s-au inmuiat se scot si se trec in cealalta tigaie in care este vinul alb continuandu-se fierberea, se pune o crenguta de rozmarin, dupa care se adauga smantana, continuand fierberea, atentie focul trebuie sa fie mic, se lasa la fiert pana scade.

Rulourile se taie in doua, la o prtie se pot servi 2-3 jumatati de rulou se aseaza garnitura de ciuperci, iar imprejur se face separat o salata din: salata verde taiata foarte fin, ardei toate culorile taiati in cubulete mici, precum si castravete, care se amesteca cu un strop de ulei de masline si otet. Se sareaza si se serveste pe aceeasi farfurie ca in imaginea alaturata.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise