Rulouri de vitel cu sos cremos de nuci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • Pentru rulouri:
  • 4 cotlete de vitel,
  • 200g.carne tocata,
  • 4 felii de sunca fiarta,
  • 1 galbenus de ou,
  • 1 pahar de vin alb,
  • 100g.emmental ras,
  • 4-5 fire de patrunjel verde,
  • 1 lingurita de nucsoara,
  • sare,
  • piper,
  • sfoara subtire de bucatarie;
  • pentru sos:
  • 80g.nuca macinata,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • 250ml. smantana proaspata,
  • 10g. faina de malai;
  • In plus:
  • 50g.unt pentru gatit,
  • cativa samburi de nuca;

Mod de preparare

1.Se amesteca carnea tocata cu emmentalul ras, se adauga galbenusul de ou, patrunjelul tocat,sare, piper si

nucsoara.Se imparte compozitia in 4 gramajoare.

2.Se bat cotletele de vitel si pe fiecare se pune cate o felie de sunca fiarta si o gramajoara de carne tocata.Se ruleaza cotletele si se prind cu sfoara subtire de bucatarie.Se sareaza si se pipereaza in exterior.

3.Intr-o tigaie, se incinge untul si se frig rulourile timp de 5 minute.Se adauga vinul si 2 pahare de apa.Se acopera tigaia si se lasa 30 de minute, la foc mic.

4.Se prepara sosul:se pun galbenusurile intr-o craticioara , in bain-marie , amestecand mereu.Se ia de pe aburi, se adauga smantana si faina de malai, se repune craticioara, de data aceasta , pe foc mic ,si se adauga, putin cate putin,din jiul din tigaie ,in care au fiert rulourile si apoi nuca macinata.

5.Se scoate sfoara si se taie fiecare rulou in doua, oblic.Se pune pe farfurie cate un rulou taiat in doua, de jur -imprejur sos si se decoreaza cu samburi de nuca.Preparatul se serveste cu cupole mici de orez alb, salata verde si un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise