rulouri din piept de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 piept de pui mare
  • -1 morcov
  • -1 mar
  • -aprox 150g cascaval
  • -1/4 lg (lingurita ) scortisoara -optional
  • -sare,piper
  • -1 lg pasta de ardei iute,sau boia dulce,dupa preferinte
  • -1 lg zahar
  • -1 lg apa

Mod de preparare

Reteta asta este inspirata de o reteta citita pe blog-ul Adrianei..Reteta de pornire este cu muschiulet de porc si eu am adaptat-o si am facut mici adaugiri pentru pui.

Pieptul de pui se taie felii si se bate usor.

Se face o umplutura morcov, mar,sare,piper macinat si eu adaugat putina scortisoara,cam un sfert de lingurita.dar asta e optional.

Pe fiecare bucata de carne se pune o feliuta subtire de cascaval si umplutura.

Apoi se ruleaza si se prinde cu scobitoare.

Rulourile se ung cu un amestec din :

1 lg (lingurita ) de pasta ardei iute (sau dulce sau boia dulce ) ,

1 lg zahar

1 lg apa

Se pun rulourile de pui intr-o cratita sau tigaie si se prajesc in putin unt pe toate partile,sau intr-o cratita cu frigere fara adaos de grasime (cazul meu.).

Dupa rumenire se pun la cuptor cam 20 minute la 200 de grade pana se rumenesc.(timpul e acum functie de cuptor )

Eu avand cratita asta,am continuat gatirea pe aragaz.

Cand vedeti ca e aproape gata presarati cu bucatele de unt si la sfarsit cu patrunjel si parmezan.

Eu le-am servit cu ciupercichampignon cu lamaie,a carei reteta o gasiti la capitolul retete de post.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise