Rulouri din piept de pui cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Va ofer un preparat care nu este tocmai "de vara" dar ii putem pune alaturi ca si garnitura un sote din orice legume doriti. Eu prefer un sote de fasole verde cu ceapa si marar. Voi puteti sa ii alaturati ceea ce va place.
  • Iata ingredientele:
  • - un piept de pui pregatit ca pentru snitele
  • - o cutie de ciuperci din conserva sau 500 g ciuperci crude
  • - 2 cepe potrivite ca marime
  • - 2 oua
  • - un morcov mic fiert, taiat fasii
  • - marar, patrunjel
  • - sare, piper

Mod de preparare

Se portioneaza pieptul pe pui ca pentru snitele dar ceva mai mari, se condimenteaza cu sare, piper dupa gust.

Intr-o tigaie de teflon se pune foarte putin ulei (de preferat de masline) si se inabuse ceapa taiata marunt. Cand ceapa este gata se adauga ciupercile si se mai lasa la inabusit. Cand aceasta compozitie s-a racit, se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata taiata marunt si ouale.

Pe fiecare dintre bucatile de piept de pui pregatite anterior se aseaza cateva fasii de morcov, umplutura si din nou cateva fasii de morcov (pentru aspect) si se ruleaza. Rulourile le prindem cu o scobitoare sau cu o ata subtire pentru a nu se desface in timpul coptului.

Asezam rulourile astfel pregatite intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa in prealabil cu ulei, stropim si rulourile cu putin ulei de masline, acoperim cu hartia de copt si dam la cuptor. Cand rulourile sunt aproape gata, ridicam hartia de copt si mai lasam in cuptor 10 min. pentru a se rumeni frumos.

Preparatul nostru este gata de servit.

Daca rulourile sunt mai mari, se pot taia felii groase de un deget care se aseza pe o farfurie alaturi de garnitura de legume dorita. Daca rulourile sunt potrivite pentru o portie, atunci le asezam pe farfurie ca atare.

Sper sa va placa!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise