Rulouri din pulpa de pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-2 pulpe de pui(150 g cu os 135 g fara os)
  • 6 felii de bacon
  • 1-2 alge Nori
  • ardei gras rosu/verde
  • 4 masline negre
  • 2 crenwusti
  • sare, piper, boia
  • ulei de masline
  • 3-4 cartofi
  • 50 g de unt
  • nucsoara
  • 1 ridichie
  • Dressing: 1-2 lingurite de dulceata fructe de padure
  • 3-4 linguri de compot de fructe de padure
  • 1 lingurita de amidon
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • 1-2 lingurite de zahar brun

Mod de preparare

Se iau pulpele se dezoseaza se sareaza si pipereaza, se vor aseza 3 felii de bacon iar deasupra se aseaza o pulpa la fel se va proceda si cu cealalta, pe carne se va aseza bucata de alga. Peste alga se va aseza un crenwust care a fost taiat longitudinal iar in interiorul lui s-au introdus masline feliate. De jur imprejurul ruloului se vor aseza felii de ardei gras(rosu,verde). Se sareaza se pipereaza, se va forma un rulou, care va fi uns cu ulei de masline si se va presara cimbru si boia.

Vom lua o tava de chec pe care o vom unge cu ulei si vom aseza deasupra hartie de copt, dupa care vom aseza rulourile noastre dandu-le la cuptor aproximativ 20 de minute.

Separat punem la fiert in apa cu sare cartofii pe care ii vom face un piure.

Preparam dressingul pentru preparatul nostru adaugam dulceata pe care o vom desface in compotul de fructe de padure, lasam sa dea un pic in clocot, adaugam amidonul pentru a lega preparatul, stingem cu zeama de lamaie si gustam, daca este foarte acru se adauga zaharul.

Cartofii se curata se scurt de apa, se sareaza si se vor pregati pentru a fi faramati pentru piure se amesteca bine, dupa care se vor trece si prin sita pentru a nu mai ramane nici o aglomerare(cocoloase). Se va adauga untul si praful de nucsoara.

Dupa expirarea timpului ne uitam la rulourile noastre, daca acestea suntg gata se pot scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca dupa aceea se vor taia, deoarece calde acestea se vor sfarama.

Trecem la aranjarea produsului nostru Aranjam piureul de cartofi intr-o forma rotunda de metal deoarece dorim sa ramana o frumoasa forma rotunda, adaugam ruloul pe care in prealabil l-am taia si decoram cu cateva felii de ridichie si 1-2 linguri de sos dulce-acrisor din fructe de padure.

Pofta Buna

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise