Salam cu sos de bulion I

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg salam de porc
  • 1 ceapa
  • 3 linguri faina
  • 2-3 linguri bulion
  • 2-3 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 lingurite otet
  • 3 lingurite miere de albine
  • 1/2 ligurita rosmarin
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Taiem salamul in felii groase de aprox. 4 cm si feliile in 2 sau 3 bucati ,( functie de grosimea salamului ). Punem bucatile de salam intr-un ceaun si le prajim ,frumos , pe toate partile in ulei., dupa care le scoatem pe o farfurie .Peste uleiul incalzit, punem ceapa tocata marunt . Cand ceapa capata o culoare galbuie, presuram usor, faina, mestecand. Stingem cu apa, mestecand continuu pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase. Adaugam bulionul, foile de dafin,sare piper, otet, boia, rosmarin, zahar si inca putina apa pentru obtinerea gustului si a consistentei dorite . POFTA BUNA !!! PROVERB GRECESC : Fericirea adevarata este in libertate, iar libertatea in curaj.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise