Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr rahat,
  • 120 ml apa,
  • 2 linguri cacao,
  • 350 gr biscuiti simpli,
  • 200 gr unt sau margarina ,
  • ½ fiola esenta rom,
  • 80 gr miez de nuca,
  • 3-4 linguri nuca de cocos

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Biscuitii se rup in bucati mici intr-un vas incapator.

Rahatul se taie bucatele mici si se fierbe la foc mic in 120 ml de apa pana se dizolva aproape de tot si devine ca o peltea. Se trage de pe foc, se pune intai cacao, apoi treptat, untul taiat bucatele si nuca taiata. Se toarna acest sirop peste biscuiti si se amesteca bine,se pune esenta de rom. Se iau 2 folii de aluminiu de 30 cm, se pune pe mijloc pe fiecare folie un strat subtire de cocos si deasupra se asaza pe lungime cu lingura compozitia. Se da cu cocos si pe deasupra si se strange bine cu mana, apoi se impacheteaza sub forma de salam. Se strang la capete cele doua ,bucati de "salam" si se pun la frigider pentru minim 3 ore.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise