Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 de gr biscuiti populari
  • 200 ml lapte
  • 150 de gr de unt
  • 100 de gr zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 esenta rom
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Pentru inceput ne ocupam de biscuiti; trebuie sa-i rupem cu mana astfel incat sa obtinem bucatele mici.

Intr-o craticioara puneti lapte si untul si-l lasam la foc mic pana se topeste. Dupa ce s-a topit untul vom pune zaharul si vom amesteca pana se topeste si acesta.

Dupa ce s-a topit zaharul adaugam cacao si amestecam pana ce se omogenizeaza foarte bine. Apoi oprim focul si adaugam esenta de rom si il vom lasa sa se racoreasca 5 min.

Peste biscuiti vom pune amestecul de lapte, cacao si zahar. Amestecam foarte bine ca sa se omogenizeze si vom lasa comozitia 10 minute la odihnit.

Pe o folie de plastic presarati nuca de cocos si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans compozitia si legati-o la ambele capete. Salamul de biscuiti se tine la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati cu restul de compozitie.

Taiati salamul de biscuiti felii si serviti.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise