Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolată

Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolată

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g biscuiti simpli, fara umplutura
  • 60 g ciocolata simpla, fara crema
  • 70 g unt
  • 135 g zahar pudra
  • 35 g cacao pudra
  • 1 lingura de lapte

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolată

1. Se rupe ciocolata in bucati se se topeste, intr-un bol, impreuna cu untul, in cuptorul cu microunde, cuptor sau in bain marie (o oala cu apa fierbinte).

2. Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se zdrobesc in bucati marunte cu un facalet.

3. Dupa ce ciocolata si untul s-au topit, se opreste focul si se adauga zaharul, laptele, cacao si biscuitii zdrobiti. Se amesteca foarte bine.

4. Se rastoarna amestecul pe o bucata de folie de aluminiu si se ruleaza strans sub forma unui tub, pentru a arata ca un salam.

5. Se lasa la rece in frigider cel putin 2 ore pana se intareste.

6. Se asaza pe un platou, se indeparteaza folia si se taie salamul in felii subtiri.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise