Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolată

Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolată

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g biscuiti simpli, fara umplutura
  • 60 g ciocolata simpla, fara crema
  • 70 g unt
  • 135 g zahar pudra
  • 35 g cacao pudra
  • 1 lingura de lapte

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolată

1. Se rupe ciocolata in bucati se se topeste, intr-un bol, impreuna cu untul, in cuptorul cu microunde, cuptor sau in bain marie (o oala cu apa fierbinte).

2. Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se zdrobesc in bucati marunte cu un facalet.

3. Dupa ce ciocolata si untul s-au topit, se opreste focul si se adauga zaharul, laptele, cacao si biscuitii zdrobiti. Se amesteca foarte bine.

4. Se rastoarna amestecul pe o bucata de folie de aluminiu si se ruleaza strans sub forma unui tub, pentru a arata ca un salam.

5. Se lasa la rece in frigider cel putin 2 ore pana se intareste.

6. Se asaza pe un platou, se indeparteaza folia si se taie salamul in felii subtiri.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise