Salam de biscuiţi reţetă cu nucă si rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu nucă si rahat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr - biscuiti clasici (economici)
  • 250 ml - apa
  • 400 gr - rahat
  • 250 gr - nuci
  • 150 gr - margarina "unirea"
  • 3 linguri - cacao
  • 2 sticlute - esenta rom

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă cu nucă si rahat

Pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam cu sucitorul, iar nuca o taiem in bucati mici. Din totalul biscuitilor pisati luam 30 de grame si ii sitam.

Se pune la foc o cana de apa in care se adauga rahatul taiat bucatele.

Se amesteca continuu timp de 10 minute, iar cu o furculita pisam rahatul pana cand se topeste.

Se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adauga cele trei linguri de cacao si margarina topita.

La final se adauga esenta de rom si nucile.

Compozitiei obtinute i se da forma unui salam si se ruleaza prin biscuitii sitati la inceputul "operatiunii".

Se serveste rece!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise