Salam de ciocolată

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g biscuiţi simpli, fără umplutură
  • 60 g ciocolată simplă, fără cremă
  • 70 g unt
  • 135 g zahăr
  • 35 g cacao pudră
  • 1 lingură de lapte

Mod de preparare

1. Se rupe ciocolata în bucăţi şi se topeşte, într-un bol, împreună cu untul, în cuptorul cu microunde, cuptor sau în bain marie (o oală cu apă fierbinte).

2. Se pun biscuiţii într-o pungă de plastic şi se zdrobesc în bucăţi mărunte cu un făcăleţ.

3. După ce ciocolata şi untul s-au topit, se opreşte focul şi se adaugă zahărul, laptele, cacao şi biscuiţii zdrobiţi. Se amestecă foarte bine.

4. Se răstoarnă amestecul pe o bucată de folie de aluminiu şi se rulează strâns sub forma unui tub. Trebuie să arate ca un salam!

5. Se lasă la rece în frigider cel puţin 2 ore până când se întăreşte.

6. Se aşează pe un platou, se îndepărtează folia şi se taie salamul în felii subţiri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise