Salatã de varzã á Normandia

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g varzã albã
  • 1 cepã medie
  • 4 cãtei de usturoi
  • 150 g morcov
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri ulei de mãsline
  • 4 linguri de maionezã sau iaurt grec
  • 1 portocalã ( sucul)
  • nucsoarã
  • scortisoarã
  • sare
  • piper
  • pãtrunjel
  • optional : ton si ciuperci

Mod de preparare

Aceastã salatã este delicioasã si contine numai 51 kcal per portie.

Cu maionezã este cu sigurantã mai gustoasã, dar am preparato cu iaurt grec ( cremos).

Pentru cã a fost prânzul meu, am pus si ton si ciuperci.

1)Taie varza sire foarte fine si amestecã cu ceapa si usturoiul feliat; morcovul ras.

2) Condimenteazã cu un praf de nucsoarã, scortisoarã, sucul de portocalã, otet, ulei, sare si piper.

Lasã sã intre bine aromele cca. 15 min si adaugã maioneza.

Serveste cu pãtrunjel tocat.

Dã pentru 4 persoane, si se poate pãstra 3 zile la rece.

Poftã bunã !

www.cozinhaderamona.blogspot.com

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise