Salata bulgareasca

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 kg de gogosari
  • 2 kg de conopida
  • 2 kg de morcovi carotte
  • 2 kg de telina (cap+frunze)

Mod de preparare

Toate legumele se spala, se curata si se cantaresc, iar in final trebuie sa cantareasca kilogramele de mai sus.

Apoi, gogosarul se taie (se tine minte ora la care s-a taiat- exemplu, ora 12) si se lasa asa pana a doua zi, chiar si dupa ora respectiva - ora 12, dar nu mai devreme de aceasta ora.

A doua zi se pune intr-un vas mare gogosarul taiat felii cat degetul de la mana, cu 1/4 sare si 1/2 zahar, intercalat, se aseaza in straturi.

Restul se taie in forme diferite, in zig-zag: conopida, morcovul si capatana de la telina; frunzele se taie normal, apoi se stoarce bine gogosarul, care se pune peste ele.

Se amesteca bine tot continutul.

La lichidul care este aproape de 2 litri, se adauga 2 litri de otet de 9 grade.

Acest continut intra intr-un borcan de 10-12 kg, dar poate intra si in 4 borcane a cate 3 litri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise