Salata caleidoscop 2

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 300 grame fasole verde;
  • - 300 grame mazare;
  • - 2 morcovi potriviti;
  • - 2 castraveti murati;
  • - 3 rosii;
  • - frunze de menta;
  • - 1 lamaie;
  • - 100 ml ulei masline;
  • - sare, piper.

Mod de preparare

Fasolea verde, mazarea boabe, morcovii se pun la fiert, in apa cu sare, dupa fierbere, se pun la scurs si racit.

Intr-o salatiera se pune, in straturi alternative, fasole verde, morcov taiat felii, mazare, se adauga rosiile taiate felii, castravetii taiati felii subtiri (inainte de a fi taiati se taie pe jumatate si se preseaza pentru a se scurge de zeama), bastonase sau cubulete.

Se prepara un sos din zeama de lamaie, ulei, sare, piper, se pune peste ingrediente, se amesteca usor, se asezoneaza dupa gust.

Se pune pe pe un platou, se orneaza cu frunze de menta tocate marunt.

Daca folositi fasolea verde si mazarea congelate, timpul de preparare al salatei se reduce la jumatate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise