Cartofii se taie felii mai subtirele si se frig pe ambele parti pe o plita incinsa, unsa sau nu cu putin ulei. Unele bucati se vor umfla haios si gustos. Cele mai multe vor fi crocante si apetisante. Altele vor fi mai crude, al dente.
Plita poate fi inlocuita cu o tigaie de teflon, care se va cam strica.
Se pun intr-un castron, pe masura ce se frig, se adauga ceapa, otet, sare, ulei, semintele de chimen si, era sa uit, salata verde sau andivele, taiate.
Se mai pot adauga dovlecei si vinete taiate rondele si fripte si ele pe plita, morcovi taiati felii pe lung, fripti si ei. In aceasta varianta merge foarte bine si niste sos de soia, care va inlocui partial si sarea, seminte de in, precum si un ardei foarte iute, crud, taiat bucatele.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise