Salata cu fructe tropicale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 1 para mare
  • 1 mar mare
  • 1 mango
  • 1 compot de fructe tropicale (eu am folosit de la Sun Food)
  • 100 ml frica lichida
  • 100 gr smantana de tare
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 3 linguri amaretto
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • fursecuri cu fulgi de ovaz, pregatite in casa, pentru servit

Mod de preparare

Curatam portocalele de coaja, le desfacem in felii si le taiem.

Marul si para le curatam, scoatem cotoarele si le taiem cuburi.

Kiwi le decojim, le taiem bucatele.

Mango il taiem pe jumatate, scoatem samburele, il taiem cuburi si le indepartam de pe coaja.

Intr-un bol amestecam toate fructele pregatite, dar si fructele tropicale fara sirop.

Adaugam esenta de rom, zeama de lamaie, amaretto, amestecam usor si dam salata la frigider pentru o ora.

Intr-un bol punem frisca lichida, smantana, ambele reci de la frigider, zaharul pudra si le mixam pana devin spuma.

Scoatem salata de la frigider, punem in cupe, deasupra dam drumul la o lingura generoasa cu frisca, mai punem un fursec langa si servim.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise