Salata de cartofi si peste afumat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cartofi medii curatati si spalati
  • 200 gr de file de peste afumat
  • o ceapa rosie curatata si spalata
  • 2 linguri de mustar
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 lingurite de otet de mere
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • apa

Mod de preparare

Pasul 1:

Taiem cartofii in cuburi de aproximativ 2-2,5 cm.

Pasul 2:

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si cuburile de cartof. Lasam sa fiarba pana cand o furculita intra cu usurinta in cartofi.

Pasul 3:

Taiem ceapa solzisori. Rupem fileurile de peste afumat in bucati. Daca dorim putem indeparta pielea.

Pasul 4:

Pregatim un bol in care punem uleiul de masline. Adaugam otetul de mere. Condimentam cu sare. Punem mustarul. Amestecam bine toate ingredientele pana cand obtinem un sos omogen.

Pasul 5:

Cand cartofii sunt fierti, inchidem aragazul. Pregatim o strecuratoare si scurgem bine cartofii, scuturand energic. Rasturnam cartofii intr-un bol incapator.

Pasul 6:

Punem ceapa si bucatile de peste afumat. Turnam deasupra sosul de mustar. Condimentam cu piper macinat si sare, daca mai este nevoie. Amestecam usor, pentru a nu sfarama ingredientele, pana cand obtinem o salata omogena.

Pasul 7:

Gustam si condimentam daca mai este necesar. Servim calda, dar si ca gustare rece, a doua zi.

Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/salata-de-cartofi-si-peste-afumat.html

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise