Salată de ciuperci și praz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4 porții)
  • 1-2 fire de praz
  • 500 gr. ciuperci (champignon)
  • ½ legătură mărar verde
  • 1 linguriță sare
  • Dressing
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet de mere
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb 20 minute.

Ciupercile fierte se lasă la răcit într-o sită, iar după răcire se taie în felii subțiri.

Se curăță, se spală prazul și se taie în rondele subțiri.

Se spală și se taie mărunt mărarul.

Într-un castron se amestecă prazul tăiat, ciupercile feliate, mărarul tocat și se adaugă dressingul preparat prin amestecarea uleiului și oțetului. Se asezonează cu sare și piper, după gust.

Această salată fiind foarte sățioasă se poate consuma ca atare, sau, după preferință ca și garnitură la alte preparate, după dorință.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise