Salata de conopida

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani si jumatate cu buchetele de conopida proaspata
  • putina sare
  • apa
  • 1 fir de ceapa verde
  • putin piper negru macinat
  • 10 masline negre mari si 2-3 lingurite cu ulei de masline extravirgin.

Mod de preparare

Conopida se spala si se lasa pret de cateva minute in apa clocotita, cu putina sare. Dupa ce s-a inmuiat foarte putin, se trece prin jetul de apa rece sau se tine intr-un vas cu gheata, dupa care se da deoparte.

Se curata ceapa, se spala si se toaca rondele, cat mai marunt.

Se amesteca ceapa cu maslinele si conopida, se presara putina sare, eventual, putin piper negru proaspat macinat, dar si uleiul de masline. Se serveste imediat!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise