Salata de fructe proaspete

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 1 kg mere,
  • * 1 kg pere bine coapte,
  • * 500 g prune coapte,
  • * 500 g struguri de masa bine copti,
  • * 200 g zahar,
  • * 100 ml lichior de cirese (rom sau coniac),
  • * 500 g frisca,
  • * 100 g miez de nuca.

Mod de preparare

Merele si perele se curata de coaja si se taie in felii subtiri, pe lungime. Se pastreaza in vase separate. Prunele se spala cu apa rece, se pun intr-o strecuratoare si se introduc intr-un vas cu apa clocotita cca 2 minute, apoi se scot intr-un vas cu apa rece, lasindu-se sa se scurga. Dupa această operatie se curata de coaja cu usurinta si se desfac in jumatati, se curata de simburi si se taie sferturi. Se pastreaza intr-un vas separat. Strugurii se spala si se scurg. Se amesteca fiecare componenta cu zahar. Se pregatesc cupele si se asaza in fiecare cupa straturi alternative din fiecare componenta (mere, prune, pere, struguri), se stropesc fructele in cupe cu coniac sau lichior, apoi se decoreaza cu frisca. Miezul de nuca se prajeste usor in cuptor apoi se marunteste si se pudreaza in toate cupele peste frisca. Se pun la frigider inainte de servire. Se poate prepara si fara alcool, eventual cu sirop de fructe.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise