Salata de iarna Cris

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg de morcov
  • 2 kg de ardei capia
  • 2 kg de ardei gras toate culorile
  • 2 kg gogonele
  • 2 kg de gogosari
  • Pentru maioneza:
  • 4 borcane de mustar(mai mult de 800 g)
  • 1 l de ulei

Mod de preparare

Legumele se rad separat sau se toaca foarte fin, dupa ce au fost rase se oparesc in

urmatoarea compozitie:

1 litru de otet de 9 grade

2 litri de apa

6 linguri de sare

600 g de zahar

piper boabe(1/2 de pachet)

mustar boabe(1/2 de pachet)

se introduc legumele si se oparesc, dupa care se scot si se lasa la scurs in strecuratoare, se lasa sa se raceasca dupa care se vor amesteca. Se repeta operatia pentru fiecare leguma in parte. Separat ne apucam de maioneza, uleiul se pune treptat peste mustar si se amesteca bine, cand maioneza are compozitia corespunzatoare se adauga si legumele care s-au racit se amesteca si se poate trece la umplerea borcanelor.

Pofta Buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise