Salata de muraturi

Spalam legumele si frunzele de telina.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg gogonele
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg morcovi
  • 1 legatura de telina
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri sare grunjoasa

Mod de preparare

Spalam legumele si frunzele de telina. Morcovii ii curatam, iar apoi ii taiem rondele cat mai subtiri. Gogonelele le taiem feliute sibtiri, iar ardeii ii curatam de seminte si ii taiem fasii.

Punem toate legumele intr-un vas incapator si le amestecam impreuna cu frunzele de telina tocate marunt.

Separat amestecam zaharul cu otetul si sarea pana cand se dizolva, apoi le turnam peste legume.

Lasam legumele sa stea (eu le-am lasat de dimineata pana seara) pana cand isi lasa zeama suficienta si se inmoaie putin.

Punem salata in borcane spalate si uscate. Turnam deasupra zeama lasata, iar apoi infiletam bine capacele.

Asezam borcanele intr-o oala si umplem cu apa cat sa le acopere trei sferturi. Punem oala pe foc si lasam sa dea cateva clocote. Scoatem apoi borcanele si le acoperim cu o patura ca sa se raceasca cat mai lent.

Dupa ce s-au racit, le putem depozita in camara sau pivnita.

Mie mi-au iesit 8 borcane de 800 ml.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise