Salata de portocale

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 1,500 kg portocale,
  • * 50 ml rom,
  • * 50 ml coniac,
  • * 50 ml vermut (sau vin dulce),
  • * 100 g zahar.

Mod de preparare

Se aleg portocalele, se spala. Se rade numai partea galbena de pe coaja, cu ajutorul razatoarei, coaja alba ramasa se curaţă de pe miez cu cutitul, se taie subtire si se pune ia fiert intr-un vas cu 150 ml apa si 100 g zahar, obtinindu-se un sirop. Cind este legat siropul se strecoara si se raceste. Miezul de portocale se desface (fiecare felie in parte se tale pe jumatate) si se asaza intr-o salatiera. Se stropesc cu coniac si vermut amestecind uşor. Se pregatesc cupele in care se imparte compozitia in mod egal si se adauga siropul racit. Se pot decora cu frisca. Se racesc la frigider inainte de servire.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise