Salata de sfecla pentru iarna

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 720:
  • aprox 700 gr sfecla
  • o cana jumatate de apa
  • o lingurita de chimen
  • jumatate de radacina de hrean
  • jumatate de lingura de sare
  • jumatate de lingura de zahar
  • piper boabe
  • 2 frunze de dafin
  • cateva linguri de vin rosu
  • 2 linguri otet din vin

Mod de preparare

Sfecla se spala bine de pamant, se pune la fiert in apa deja calda de preferinta, dupa care se scoate din apa, si se lasa la racit. Apoi, se curata de coaja, si se taie in cubulete sau felii. Nu recomand sa fie data pe razatoare, intrucat lichidul care urmeaza a fi turnat nu reuseste sa se infiltreze printre sfecla taiata astfel, asadar ea nu va sta in lichid, deci se va strica.

Dupa ce ati taiat sfecla, incepeti sa o asezati in borcane, dar in prealabil puneti cantitatea de apa la fiert, impreuna cu otetul, sarea, zaharul, foile de dafin, piperul boabe si vinul.

Dupa ce ati asezat sfecla in borcane, puneti si chimenul si hreanul. Atunci cand lichidul respectiv fierbe, turnati peste sfecla si puneti repede capacul. Daca aveti de gand sa pastrati borcanele pentru mai mult timp, pasteorizat-le neaparat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise