Salata de somon afumat cu mix de oua

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Va sfatuiesc sa folositi somonul feliat foarte subtire, se amesteca mai bine in salata.
  • 100 g somon afumat
  • 5 oua
  • 6 oua de prepelita
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 g cascaval
  • 2 linguri maioneza de casa
  • 100 g iaurt facut in casa
  • 1 lingura mustar iute
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel vede frunze
  • Pentru ornat :
  • cateva rosii cherry
  • 3-4 oua de prepelita fierte
  • 2 fire patrunjel verde frunze

Mod de preparare

Toate ouale le punem la fiert in apa cu sare si le lasam sa fiarba 10 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca.

Dupa ce au fiert, le lasam in apa rece 2 minute, apoi le curatam de coaja.

Radem cascavalul si taiem in cuburi mici ardeiul rosu si feliile de somon afumat.

Tocam marunt frunzele de patrunjel verde

Stoarcem 1/2 de lamaie.

Intr-un bol mai mare preparam amestecul din maioneza de casa (preferabil) , iaurt (daca nu aveti de casa, poate sa fie altul, dar sa fie gras), mustar, zeama de lamaie, sare si piper. Amestecam sa se omogenizeze ingredientele.

Ouale le dam pe razatoarea cu gauri mari si le punem intr-un bol mare in care vom aranja salata.

Adaugam si celelalte alimente pe care le-am taiat cubulete sau le-am tocat si deasupra turnam sosul obtinut din maioneza si iaut. Amestecam sa se omogenizeze.

Gustam salata si asezonam daca este cazul.

Ornam salata cu felii de oua de prepelita, rosii cherry si frunze de patrunjel verde.

Dam la rece salata, pentru cateva ore, sa se intrepatrunda toate alimentele pe care le-am folosit, apoi servim salata pe farfuriute sau pe tartine.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/salata-de-somon-afumat-cu-mix-de-oua.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise