Salata de spanac cu ou

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou fiert tare
  • putina sare (un varf de cutit)
  • putin piper negru macinta (1 varf de cutit)
  • 2 lingurite de ulei de masline presat la rece
  • 1 lingura cu mieji de seminte de floarea-soarelui (preferabil
  • proaspete)
  • 1 lingurita cu otet balsamic
  • 1 mana de spanac tanar
  • 2 rosii cherry si 2 ridichi.

Mod de preparare

Foarte usor de pregatit, bogata in proteine, fibre, minerale, apa, vitamine, antioxidanti puternici, salata de spanac cu ou constituie un excelent meniu pentru orice dieta de detoxifiere. Licopenul, antioxidant puternic prezent in rosii, vine sa pluseze portia de nutrienti din salata de spanac cu ou. Proteinele din ou o transforma intr-un meniu satios. Vitamina C din ridichi intareste sistemul imunitar si il face mai putin vulnerabil in calea bolilor. Vitamina E din uleiul de masline, pe care l-am adaugat in dressing, stimuleaza refacerea pielii si este un excelent antioxidant. Miejii de floarea-soarelui vin sa confere un plus de fibre pentru o digestie usoara, iar fierul din spanac intareste sistemul imunitar si scade riscul de anemie. Dar sa vedem ce contine salata de spanac cu ou.

Spanacul se spala cu apa rece, frunza cu frunza. Se inlatura coditele si radacinile, daca il cumparati din piata. Se spala ridichile si se taie in sferturi. Rosiile se spala, se taie pe jumatate. Oul fiert se taie in sferturi. Intr-un bol se amesteca uleiul de masline, otetul balsamic, sarea si piperul. Spanacul se pune o farfurie, se garniseste cu rosii, ridichi, ou. Se presara dressingul si apoi lingura cu mieji de seminte.

Se poate servi alaturi de cateva crutoane. Daca vi se pare complicat sa consumati spanac proaspat, puteti sa il fierbeti la aburi cateva minute, respectand apoi toti pasii pentru pregatirea salatei.

Pofta buna sa aveti si spor la inrosit oua!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise