SALATA DE SPARANGHEL

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g sparanghel
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita otet de mere sau otet balsamic
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 2 legaturi patrunjel
  • sare,piper,nucsoara dupa gust

Mod de preparare

Sparanghelul se curata si se spala.Se leaga in legaturi de 3-4 bucati si se fierb in apa cu sare si o lingurita de otet de mere sau otet balsamic cu grija ca varfurile sa nu stea in apa,iar vasul sa fie acoperit pentru ca sparanghelul sa-si pastreze culoarea.Dupa ce a fiert,se aseaza pe farfurie,se toarna sosul pregatit din ulei,otet,zeama de lamaie,sare,piper,nucsoara dupa gust si se adauga verdeata tocata marunt.

Se poate servi ca atare sau la preparate din peste ,carne.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise